PETAK, 2024-03-29, 2:16 PM
ZAVEDI ME. UCOZ.COM
Pocetna >POSTANI CLAN< Uloguj se
Welcome, GOST · RSS
Meni
Podmeni
vesti ukratko [11]
na danasnji dan [5]
Internet Magazin
Magija zavođenja kako pravino zavesti nju-njega 
Zavodjenje - Govor tela 
KAKO PRIVUCI ZELJENU OSOBU 
Prosidba savet+ 
Koje su ženske osobine seksi? 
Znaci odbijanja (za njega i za nju) 
Dan zaljubljenih 
Ljubav ili strast 
Zašto ste još uvek sami? 
Kako privuci suprotan pol 
Statistika
 
POCETNA » 2010 » Februar » 14 » SRECAN VAM 14 FEBRUAR DAN ZALJUBLJENIH
5:07 PM
SRECAN VAM 14 FEBRUAR DAN ZALJUBLJENIH

Širom sveta 14. februar je dan rezervisan za zaljubljene, ma koliko godina oni imali. U ljubavi se uvek kreće iz početka, pa tako Dan Sv. Valentina, zaštitinika zaljubljenih, za mnoge ljude predstavlja neki novi, srećniji početak, iz koje će se izroditi iskrena ljubav. Za one čija je romansa u toku ovaj, po mnogo čemu poseban dan, je idealna prilika da "njemu" ili "njoj" nešto od srca poklonimo i šapnemo dve magične reči: VOLIM TE.

Već pomenuti praznik se konačno nastanio i u našim krajevima,u šta su me, rečitije od bilo čega, uverili užurbani prolaznici noseći cveće, ili brižno uvijen poklon. Dan Sv. Valentina se kod nas nije dugo slavio, međutim poslednjih nekoliko godina, neki novi "klinci" odlučili su da postanu deo sveta, tj. počeli su da jedni drugima čestitaju Dan zaljubljenih. Pored uobičajene dileme: šta da poklonimo dragoj osobi, nameće se pitanje zašto se slavi Dan Sv. Valentina. Tragajući za odgovorom došla sam do sledeće priče.

Naime, sve je počelo 13. februara 270. godine, kada je Valentin, lepi biskup iz Ternija, voljenoj devojci poslao pismo u kome joj je otkrio svoja osećanja i zahvalio na ljubavi koju mu je pružila. Sutradan, Valentinu je odrubljena glava, a da ironija sudbine bude veća, dželat je bio otac njegove devojke. Očajna devojka je, bacajući se ocu pred noge, pokušala da izmoli milost. Na žalost, zavesa se definitivno spustila na Valentinov život, ali ne i na njihovu ljubav, koja se i danas pamti.

NEKA VAM SVAKI DAN BUDE KAO 14 FEBRUAR I DA UVEK BUDETE ZALJUBLJENI KAO STO STE DANAS

KATEGORIJA: vesti ukratko | POGLEDANO: 1918 | DODAO: zavedime | Tags: dan zaljubljenih, zarezoja, prazik, valentino | OCENI: 0.0/0
SVI KOMENTARI: 0
SAMO REGISTROVANI CLANOVI MOGU OSTAVLJATI SVOJE KOMENTARE.
[ Registration | Login ]
Copyright zavedime.ucoz.com © 2024
Ulogujte se


Pretrazi sajt
Arhiva
Kalendar
«  Februar 2010  »
NePoUtSrCePeSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Make a free website with uCoz